Gigakids typecursus

Gigakids is een typecursus voor kinderen. Ze leren bij ons snel, blind en met 10 vingers typen. 


De cursus bestaat uit 12 wekelijkse groepslessen van ongeveer 45 minuten, en een examen.


De Gigakids typecursus wordt gegeven door cursusleiders. Dat zijn mensen die het leuk vinden met kinderen te werken, en die de typelessen verzorgen.  

Gigakids typeles geven is erg leuk

Juf Marja geeft een Gigakids typecursus

Daarbij komt dat onze cursusleiders een prima inkomen verdienen. 


Gigakids is opgezet door Judith van Lohuizen, en combineert twee aspecten die het uniek maken op de Nederlandse markt:


 • 1. Een leuke, speelse website waarop een kind inlogt en oefent;
 • 2. Enthousiaste cursusleiders die elke week echt les geven.

Zo zorgen we voor een win-win situatie: de kinderen leren typen op een leuke manier, terwijl de cursusleiders ervoor zorgen dat ze ook echt blind en met 10 vingers leren typen.


1. De Gigakids website

Elk kind krijgt een unieke code waarmee het op onze website www.gigakids.nl kan inloggen. Dan opent het typeprogramma zich, en kan het kind aan de slag.


Bij Gigakids werken we stap voor stap. Elke week is er een nieuwe les, met een aantal nieuwe letters, cijfers of leestekens. 


En bij elke les gaan een groot aantal oefeningen open, waarbij het kind alle toetsen die het tot dan toe geleerd heeft, kan oefenen.

Gigakids typecursus Les 1Les 1, oefening 1

In het begin type het kind losse letters en woorden, maar vanaf Week 7 zijn het vooral interessante teksten (zoals “hoe is braille ontstaan?”) en spannende verhalen (vaak geschreven door auteurs van kinderboeken).


Het programma houdt o.a. bij:


 • Hoe vaak een kind inlogt;
 • Hoeveel tijd het elke keer oefent;
 • Per les hoe snel het kind typt en hoeveel fouten het maakt.

Het grote voordeel is dat de cursusleider kan zien of een kind thuis voldoende oefent en progressie maakt.


Naast de gewone typelessen, zijn ook typespellen waarmee de kinderen kunnen oefenen. 


Zoals het typespel Eieren vangen, waarbij de kinderen de letters op de eieren die vallen moeten typen (zijn ze te laat, dan valt het ei kapot).


Het Gigakids typespel Eieren vangen

Het typespel Eieren vangen

2. Onze cursusleiders

Wanneer we alleen met een website zouden werken, is de kans groot dat het kind zichzelf met 2 vingers leert typen (in plaats van met 10), voortdurend op het toetsenbord kijkt, en weinig oefent.


Om dit te voorkomen werken we met cursusleiders. Zij geven de wekelijkse groepslessen en zorgen daarbij dat het kind de toetsen met de juiste vingers aantikt, en leert blind, snel en met 10 vingers te typen. En door de lessen leuk en afwisselend te houden, blijven kinderen gemotiveerd.


Een Gigakids cursusleider geeft typeles

Een Gigakids typecursus


Wil je een  Gigakids typecursus geven, dan heb je een aantal computers met internet nodig.  Scholen hebben tegenwoordig gelukkig vaak een computerlokaal, dus veel cursusleiders geven hun cursus op school, na schooltijd. Een andere mogelijkheid is de bibliotheek of een wijkcentrum. En sommige cursusleiders hebben thuis een ruimte met een aantal computers.


Er zijn op dit moment in Nederland ongeveer 100 cursusleiders die met Gigakids werken.


Typeles geven is leuk werk, en er staat een behoorlijke vergoeding tegenover.


We zoeken altijd nieuwe cursusleiders, maar stellen ook eisen aan de cursusleiders waarmee we in zee gaan. We verwachten dat ze :


 • Positief ingesteld zijn;
 • Het leuk vinden met kinderen te werken;
 • Zorgvuldig en zelfstandig kunnen werken;
 • Enthousiast zijn;
 • Goed Nederlands kunnen spreken en schrijven.

Verder moet je, omdat je met kinderen werkt, bij de gemeente een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvragen. Daarbij kunnen we je helpen (we betalen hem zelfs voor je).


Voordat we met iemand Cursusleider kan worden, is er daarom altijd eerst een kennismakingsgesprek. Dan kunnen we kijken of we bij elkaar passen.


Wat zeggen ouders  over Gigakids?

Ouders zien vaak het nut van goed en snel kunnen typen in. Daarom zijn ze erg blij met wat we met GigaKids bereiken:


 • “Hartelijk dank voor het begeleiden van Esmee naar haar typediploma. Hier zal ze in de toekomst veel baat bij hebben”   Hubert
 • “Super bedankt voor de enthousiaste lessen, Yme heeft het met veel plezier gedaan (af en toe wat zuchten met oefenen maar over het algemeen met gezonde motivatie). Leuk dat je het vandaag ook zo feestelijk hebt afgesloten. Yme kwam helemaal trots thuis. Wij bevelen het zeker aan bij anderen. We komen vast en zeker terug met onze 2e (we vinden hem met 8 jaar nog net te jong …)”   Sandra
 • “Ik denk dat Gigakids een mooie manier is om in een relatief korte tijd het typediploma te behalen. Het biedt structuur en de les op woensdagmiddag is een goede stok achter de deur om te oefenen. Rens en zijn 4 vrienden hebben er iedere week een gezellige woensdagmiddag van gemaakt”   Ine Claassen
 • “Bedankt voor je inzet de afgelopen weken! Jasmijn heeft ondanks haar perfectionisme veel plezier gehad met oefenen, met name het typen van moppen. Ze heeft een prachtig resultaat gehaald!”   Gabrielle & Edwin
 • “We zijn bijzonder tevreden over de typecursus die onze jongste zoon bij Gigakids heeft gevolgd. We hebben geen seconde spijt gehad van deze cursus. Fijn waren ook de positieve mailtjes als er een paar dagen geen huiswerk was gedaan. We kunnen de cursus voor iedereen aanraden!”   W. de Vos
 • “En wat was Merle ontzettend trots, de glimlach was niet van haar gezicht af te krijgen. Dank voor je hulp en steun op een zeer positieve manier waarop je de typlessen hebt gegeven. Merle heeft het echt superleuk gevonden”   Maud


We geloven sterk in een goede begeleiding (daar staat of valt een typecursus mee), en proberen de Gigakids typecursus zo leuk mogelijk te maken voor de kinderen.


Wat zeggen kinderen over Gigakids?

Gelukkig krijgen we ook van kinderen vaak erg positieve feedback. Veel kinderen vinden Gigakids “supercool”:


 • “Ik vind Gigakids heel gaaf“   Yentl
 • “Leuk, grappig en ik heb er veel van geleerd”   Deno
 • “Ik vond de typecursus erg leuk en je leerde er ook nog iets van (die teksten). Het was boeiend en het was ook niet saai”   Mette
 • “Ik vind de lessen heel leuk, en de oefeningen ook. Het is ook gezellig”   Femke
 • “Mijn zus en ik wilde je nog heel erg bedanken voor de leuke typelessen. Door je ontzettende vrolijke lessen was het zelfs nog leuk om al die oefeningen te doen haha… Af en toe vonden we het moeilijk om toch nog het huiswerk te maken, maar het is toch gelukt om het examen te halen.:) Ik heb er heel veel aan gehad…. Groetjes”   Ana
 • “Hallo ik vind Gigakids echt super ik ben al bij les 3 :+)”   Mathieu
 • “Ik vond typecursus erg leuk en gezellig, maar jammer dat het af is! Ik zou het zo nog een keer willen doen”   Lars 
 • “Gigakids is super cool!”   Maj-britt


En soms krijg je na afloop opeens een zelfgemaakt kadootje als bedankje (dat zijn de mooiste momenten van een cursus geven).Kadootje van Maud, Sanne en Lara


Onze ondersteuning

De cursusleiders werken niet bij, maar met met Gigakids. We zijn geen Franchise-organisatie.


Wanneer je een Gigakids typecursus geeft, maak je gebruik van alles wat Gigakids je te bieden heeft. Zoals:


 • De Gigakids website met het typeprogramma waarop je kinderen inloggen;
 • Een uitgebreide Handleiding die je precies vertelt hoe het programma werkt, en waar je bij elke les op moet letten;
 • (Gratis) folders, posters en flyers om reclame te maken voor je typecursus;
 • (Gratis) diploma's en certificaten die je aan het eind van de cursus uitdeelt.


je bent je eigen baas. je heb in wezen je eigen Typeschool.


Maar dat betekent niet dat je er alleen voor staat. We zullen je op alle mogelijke manieren ondersteunen, en je kan met al je vragen bij ons terecht (we hebben ongeveer 100 cursusleiders, en weten daarom wat belangrijk is en wat werkt).


Flyer Gigakids


1 van onze flyers


Meer informatie vind je bij Cursusleider worden.